OVO ĆE DALEKO ODJEKNUTI: Legenda Osijeka otkrila zašto Nenad Bjelica ne želi otići iz kluba!

FOTO:

Nenad Bjelica i njegov Osijek ni treću utakmicu zaredom nisu uspjeli doći do pobjede. Nakon poraza od Lokomotive i Kizilžara u Europi, odrađen je remi bez golova protiv redovito neugodnog Slaven Belupa.

Prvenstveni dvoboj protiv Slaven Belupa prošao je u bojkotu navijačke skupine domaćina Kohorte koja je na dan utakmice zatražila smjenu Nenada Bjelice. Međutim, još u petak se po domaćim medijima mogla naći vijest kako je uprava čvrsto uz Bjelicu unatoč lošem ulasku u sezonu.

Cijelu situaciju vezanu za Osijek prokomentirao je legendarni Robert Špehar koji je u razgovoru za Index.hr kazao:

“Najprije, želio bih reći da mi nije ugodno s ove pozicije komentirati događanja u klubu i oko kluba jer ispada da sam nekakav dežurni kritičar, ali kao bivši igrač Osijeka mislim da imam obavezu reći da neke stvari ne valjaju. Naravno da bih uživao da smo prošli Kazahstance i da imamo sve tri pobjede u prvenstvu, pa da sad o tome pričamo.

Ali, to se nije dogodilo i o tome moramo pričati. Sve ovo što se događa u klubu nije od jučer. Ovo se moglo predvidjeti. Svi ti problemi nisu došli preko noći kao grom iz vedra neba. I lani, kad su bili dobri rezultati, jasno je bilo da Osijek ne igra dobro. Da momčad igra tvrdo, neatraktivno, slabo. Navijači i nogometna javnost žele da Osijek igra dobar, lijep nogomet, ali to nije bilo tako.

Osluškujući kako dišu navijači u gradu, mislim da ovaj revolt čak nije došao zbog ispadanja od Kazahstanaca, već više kao bijes zbog očajne igre. Jednostavno, željni smo dobrog nogometa. Kad su rezultati bili korektni, to se nekako i moglo prožvakati, ali sad je sve to stiglo na naplatu.”, govori u uvodu. Špehar također smatra kako je poznato zašto Bjelica ne želi otići s klupe:

“Nemojmo se praviti blesavi. Riječ je o problemu teškom 20 milijuna kuna godišnje. Kad sam vidio da je to iznos koji klub godišnje na ime plaća isplaćuje Bjelici i njegovom stožeru, iznenadio sam se. To je ogroman novac i siguran sam da je to osnovni razlog zbog čega se ova situacija ne može riješiti. Bjelica je jasno rekao da mu nije problem otići, ali očito se ne želi odreći tog novca. S druge strane, uprava kluba nema ga namjeru isplatiti i zato je nastao problem.”

Cijeli razgovor možete pročitati OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak