OVO JE PREKRASNO: Dinamo predstavio nove dresove!

FOTO:

Dinamo u petak u 20 sati na Maksimiru protiv Hajduka otvara novu sezonu SuperSport HNL-a, a u toj utakmici prezentirat će nove dresove za sezonu 2023./2024.

Dinamo je dizajn novih dresova predstavio na današnjem “media dayu”, a prva garnitura klasično je plava, ali s bijelim detaljima na rukavima kakve je Dinamo često imao kroz svoju povijest.

“Domaći su dresovi prepoznatljive plave boje, ali s bijelim rukavima, detaljem koji se nekoliko puta isticao u klupskoj povijesti. Sličnu je kombinaciju klub predstavio još prije osam desetljeća osvojivši naslov prvaka 1940., a taj je dizajn povremeno koristio sve do starta pedesetih godina prošlog stoljeća. Plavi dres s bijelim rukavima prepoznatljiv je i u sekvencama s početka devedesetih godina u predvečerje stvaranja samostalne Republike Hrvatske”, stoji u klupskom priopćenju.

U sličnom dresu Dinamo je igrao 1990. godine u legendarnoj utakmici s Crvenom zvezdom na Maksimiru koja nikad nije odigrana. Zvonimir Boban je tad ušao u legendu kad je napao policajca koji je mlatio navijača pa bi navijačima novi Dinamov dres zbog toga mogao biti dodatno drag.

Rezervna garnitura je kombinacija roze i narančaste boje s tamnocrvenim detaljima i podsjeća na jednu od osnovnih boja prvih Dinamovih dresova s početka prošlog stoljeća. Na oba dresa je grb s tri zvjezdice koje predstavljaju više od 30 naslova prvaka.

Komentari

komentara

« Povratak