OVO NISU ISTINE: UEFA izbacila još jedan klub iz europskih natjecanja!

FOTO:

Odlukom krovne europske nogometne organizacije UEFA-e iz pretkola za Konferencijsku ligu izbačen je SS Virtus, prvoligaš iz San Marina koji je proteklu sezonu završio na četvrtom mjestu najvišeg ranga jedne od najmanjih država na svijetu.

Razlog tome je kladioničarski skandal iz 2017. godine, a Virtus se odmah zatim preko društvenih mreža javio španjolskoj Osasuni, koja je doživjela istu sudbinu:

“Hej, Osasuna, pošto nas je UEFA oboje izbacila iz Konferencijske lige, možda bismo mogli iskoristiti ovu priliku i odigrati prijateljsku utakmicu diskvalificiranih?” Podsjetimo, UEFA je odlučila suspendirati Osasunu iz Konferencijske lige, koju je taj klub izborio svojim plasmanom u La Ligi u netom završenoj sezoni. Razlog je slučaj namještanja utakmica iz 2013. godine u koji je bila uključena tadašnja klupska uprava.

U utakmici posljednjeg, 38. kola španjolskog prvenstva Osasuna je s dva gola 31-godišnjeg hrvatskog napadača Ante Budimira srušila Gironu i tom pobjedom osvojila sedmo mjesto u La Ligi, koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Za Osasunu je to najbolji plasman nakon 11 godina.

Španjolski Vrhovni sud je donio osuđujuće presude na koje se UEFA pozivala, ali iz Osasune su se oglasili priopćenjem u kojem navode da je u odluci suda jasno istaknuto kako je nekoliko pojedinaca iz klupskog vrha namještalo utakmice u tajnosti, bez znanja klupske Skupštine.

Najavili su žalbu na odluku krovne europske nogometne organizacije za koju kažu da je “jaka sa slabima i slaba pred jakima”, aludirajući na bogatije klubove koji su prethodno kršili propise, ali su kažnjeni samo novčano ili privremenom zabranom transfera.

Komentari

komentara

« Povratak