RASPAD SISTEMA NA GRBAVICI: Kultni BiH klub proživljava najteže trenutke u povijesti!

FOTO:

Poznati hrvatski trener i dugogodišnji vratar Tomislav Ivković bori se s velikim problemima u kultnom BiH klubu Željezničaru. Prvi dio polusezone Željo je završio na tek šestom mjestu, no još veći problem su financije i loša infrastruktura.

“Kad sam došao rečeno mi je da je ključni cilj zadržati status. Zbog uobičajenih problema klubova, financijske neimaštine, otišlo je 14 standardnih igrača. Nije bilo drugog nego se prestrojiti, uveli smo mnoštvo mladih igrača, godišta 2000. do 2004. i svi su me oni prije svega karakterno oduševili.” – ispričao je Ivković za Sportske novosti.

“Novo vodstvo je dobro krenulo, prva dva mjeseca redovito plaćanje, ali onda je došlo do blokade zbog nekih poreznih zaostataka. Teška je to situacija, kako za vodstvo kluba, tako za igrače i trenere. Priča se kako postoji interes nekog investitora, da postoji i pismo namjere koje to osnažuje, no detalje ne znam. Inače, u BiH ima i privatiziranih klubova, kao recimo Sarajevo, Tuzla City. Imate i Zrinjski i Široki Brijeg, koji su kvalitetno financijski organizirani, čvrsti su uz podršku okruženja i Borac i Velež. Željezničar je klub koji godinama ima financijske probleme.” – rekao je nekadašnji član Dinama, Zvezde i Sportinga.

Željezničar je u svojoj dugoj povijesti igrao polufinale Kupa UEFA-e 1982. godine pod vodstvom Ivice Osima, osvojili su jugoslavensku ligu i sudjelovali u finalu Kupa.

TOTALNA FLEGMA: KONAČNO SE OGLASIO TOLIKO SPOMINJANI MARKO LIVAJA!

Komentari

komentara

« Povratak