SAUDIJSKA ARABIJA IMA VELIKE PLANOVE: Evo koga će učiniti najplaćenijim izbornikom na svijetu!

FOTO:

Saudijska Arabija kreirala je veliku senzaciju na prošlom Svjetskom prvenstvu kada su u prvom kolu svladali Argentinu 2:1. No, nakon toga su uslijedili porazi od Poljske i Meksika što je značilo oproštaj od Mundijala.

Nakon toga uslijedile su promjene na klupi pa je tako otišao kreator jedne od najvećih senzacija u povijesti SP-a, Herve Renard. Na njegovo mjesto postavljen je Saad Al-Shehri ali on je uglavnom privremeno rješenje jer se traži veliko trenersko ime.

I čini se kako je pronađeno. Novi izbornik Saudijske Arabije u narednim danima će postati 68-godišnji Jorge Jesus. Saudijci su krenuli s masovnim ulaganjima u nogomet i već su iz Europe u svoje najveće klubove doveli niz igrača, a sada žele graditi na solidnom nastupu reprezentacije na SP-u u Kataru i krenuti u pripreme za SP 2026. godine.

skusni portugalski stručnjak je čovjek kojeg su odabrali kao vođu projekta, a spremili su mu i ogroman ugovor. Jesus bi trebao zarađivati 10 milijuna eura godišnje, čime bi postao najplaćeniji izbornik na svijetu. Iza sebe bi ostavio Hansija Flicka koji na klupi Njemačke prima plaću od 6.5 milijuna eura godišnje.

Jesus je trenutno slobodan nakon što je napustio Fenerbahče. Prethodno je uspješno trenirao Benficu, a s brazilskim Flamengom je osvojio Copu Libertadores i naslov prvaka.

Komentari

komentara

« Povratak