SJEĆATE LI SE TOBOLA? Danas su kreirali veliki preokret u Konferencijskoj ligi!

FOTO:

Malo tko je znao za Tobol iz Kazahstana kada ga je ždrijeb spojio s Hajdukom u prvom izdanju Konferencijske lige. Radilo se o drugom pretkolu.

Hajduk je, logično, bio nositelj te se tako i postavio u prvoj utakmici svladavši Tobol 2:0 na Poljudu. Junak utakmice bio je mladi napadač Marin Ljubičić koji je postigao dva pogotka. A onda tjedan dana poslije novo sramotno ispadanje u Europi. Tobol je vodio 3:0 sve do 94. minute, a onda za 3:1 pogađa Sahiti. I zatim prava drama u produžecima da bi u 118. minuti pravi junak Tobola postao Askhat Tagybergen koji je zavio hajdukovce u crno.

Tobol je tada išao na Žilinu, koja je davne 2009. godine izbacila Hajduk u pretkolu Europske lige. Splićanima se pružala sjajna prilika za osvetu, a vjerojatno i sam prolazak u grupnu fazu Konferencijske lige jer je u Play-offu čekao češki Jablonec. Inače, Žilina je razbila Tobol 6:0 u dvije utakmice, a potom je Jablonec razvalio Žilinu s ukupnih 8:1. Jako neobični rezultati…

Tobol je potom osvojio prvenstvo Kazahstana, ali u ljeto 2022. godine teško su stradali u prvom pretkolu Lige prvaka od strane mađarskog Ferencvaroša (1:5). Nakon toga su u pretkolu Konferencijske lige izbacili gibraltarski Lincolnd Red Imps, a nakon toga jači od njih bio je Zrinjski. Simpatični Kazahstanci u akciji su i ove sezone.

Naime, Tobol je danas kreirao veliki preokret protiv finske Honke. U prvom poluvremenu Finci su vodili 0:1 zahvaljujući pogotku Lucas Kaufmanna u 39. minuti. A u drugom dijelu ukazao se 30-godišnji srpski veznjak Miljan Vukadinović koji je postigao dva pogotka. Koeficijent na pobjedu Tobola bio je 2. U drugom pretkolu Tobol ili Honka će igrati protiv švicarskog Basela.

Komentari

komentara

« Povratak