SKANDAL U BELGIJSKOJ REPREZENTACIJI: Courtois naprasno napustio kamp pa se oglasio na Instagramu!

FOTO:

U belgijskoj reprezentaciji postoje velike trzavice, a sve je kulminiralo odlukom Thibauta Courtoisa da ne krene s ostatkom momčadi u Estoniju na današnju utakmicu.

Izbornik u problemima

Vratar Real Madrida, Thibaut Courtois napustio je reprezentativni kamp,  na to se navodno odlučio zbog toga što je kapetansku traku reprezentacije u utakmici protiv Austrije nosio Romelu Lukaku, a ne on. Courtois je u pobjedi protiv Austrije upisao svoj 100. nastup za Belgiju, dobio i priznanje prije početka susreta, no prema nekim informacijama, bila je to njegova zadnja utakmica za Belgiju!

Otac Realovog golmana Thierry za belgijske medije rekao je kako njegov sin zbog problema s koljenom neće igrati protiv Estonije. Ipak, izbornik Domenico Tedesco odbacio je te navode riječima:

„Volio bih reći da je to točno, ali ne mogu lagati. Uvijek pokušavam braniti svoje igrače, ali sada je to nemoguće.”

Izbornik je priznao i kako je kapetanska traka zaista bila problem:

„Zajednički smo se dogovorili da će Romelu biti kapetan protiv Austrije, a Thibaut protiv Estonije. Svi su se s time složili, no Courtois je nakon utakmice odjednom htio razgovarati sa mnom. Rekao je da ide kući jer je razočaran i uvrijeđen.”

Courtois objavio svoju stranu priče

Nakon svega se oglasio i Courtois. Na Instagramu je objavio crno-bijelu fotografiju belgijske reprezentacije pred početak utakmice, odnosno njen dio na kojem je zagrljen s Lukakuom. U tekstu objavljenom uz fotografiju, Courtois izražava čuđenje što je izbornik “djelomično i subjektivno ispričao privatni razgovor” između njih dvojice.

„Želio bih objasniti da to nije bio prvi ili zadnji put da s trenerom pričam o stvarima koje se događaju u svlačionici, ali je bio prvi put da netko to ispriča u javnosti. Duboko sam razočaran time, a želio bih reći i da trenerove procjene ne odgovaraju istini. U tom sam ga razgovoru, ne da bi se meni izašlo u susret, zatražio da mi objasni odluke kako bi se izbjegle situacije kakve su nam u prošlosti štetile. Biti ili ne biti kapetan nije hit, nije ni slučajna odluka. To mora biti njegova odluka i to sam mu pokušao reći. Nažalost, nisam uspio. Inzistiram na tome da nisam ništa tražio i da sam razgovarao s Romeluom Lukakuom da bi se raščistila situacija koja je nastala. Također, suprotno od onoga što je rečeno, ni s jednim drugim suigračem nisam o tome pričao. Nadalje, jučer popodne sam bio na pregledu desnog koljena. Medicinsko osoblje mog kluba i reprezentacije bili su u kontaktu i proučili su svu dokumentaciju pred odluku o napuštanju kampa”, objasnio je Courtois.

Komentari

komentara

« Povratak