ŠOK U BOSNI I HERCEGOVINI: Susjedi uručili otkaz izborniku!

FOTO:

Bosna i Hercegovina neće po dobrome pamtiti ovogodišnje kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj.

Nakon šest odigranih kola u skupini J nalaze se na katastrofalnom četvrtom mjestu sa svega šest bodova. Imaju dvije pobjede (Lihtenštajn kod kuće i Island kod kuće) te čak četiri poraza od strane Slovačke, Portugala, Luksemburga i Islanda u gostima. Zbog ovog posljednjeg poraza kod Islanda, izbornik Meho Kodro dobio je otkaz!

Kodri je to bio drugi mandat na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, a zanimljivo je da je i prvi put, 2008. godine, izdržao samo dvije utakmice. Tada je otkaz dobio kada se pobunio što je NSBiH bez njegove dozvole dogovorio prijateljsku utakmicu s Iranom.

Kao mogući Kodrin nasljednik spominje se Vahid Halilhodžić, nekadašnji trener Dinama. Halilhodžić, koji je Dinamo vodio u sezoni 2010./11., bez posla je otkako je prošle godine smijenjen kao izbornik Maroka.

BiH je porazom od Islanda gotovo ostala bez šansi za izravan plasman na Europsko prvenstvo, ali još uvijek može proći kroz dokvalifikacije koje je osvojila prvim mjestom u Ligi nacija.

Komentari

komentara

« Povratak