TOTALNI KAOS U ŠPANJOLSKOJ: Vinicius prozvao predsjednika Lige, ovaj samo dolio ulje na vatru!

FOTO:

Totalni kaos jučer se zbio na utakmici u La Ligi, između Valencije i Real Madrida. U pozadini svega je rasizam…

Vinicius traži reakciju čelnika La Lige

Valencia je na stadionu Mestalla pobijedila Real Madrid s 1:0, a pogodak odluke zabio je Diego Lopez u 33. minuti. U samoj završnici susreta došlo je do naguravanja igrača pri čemu je Vinicius Junior udario Huga Dura nakon čega je dobio crveni karton.

Utakmicu na Mestalli obilježile su jako ružne rasističke izjave na račun upravo Vinicius. Brazilski napadač se cijeli susret žalio na rasističke uvrede s tribina, a u jednom trenutku su ga televizijske kamere uhvatile kako govori svojoj klupi da više ne želi igrati. U jednom trenu je i pokazao na gledatelja koji ga je rasistički vrijeđao.

Nakon utakmice, Vinicius se oglasio na Instagramu:

„Ovo nije bio prvi put, čak ni drugi ili treći. Rasizam je normalnost u La Ligi. Čelnici lige misle da je to sve normalno, pa i savez. Tako mi je krivo zbog svega. Prvenstvo koje je nekad pripadalo Ronaldinhu, Ronaldu, Cristianu i Messiju danas pripada rasistima. To je divna nacija koja me prihvatila i koju volim, ali koja je prihvatila u svijet slati sliku rasističke zemlje. Isprike Španjolcima koji se ne slažu, ali danas, u Brazilu, Španjolska slovi kao zemlja rasista. I nažalost, sa svime što se događa na tjednoj bazi, ne mogu to osporiti. Slažem se. Ali ja sam snažan i ići ću do kraja protiv rasista. Iako je put vrlo dalek.“

Predsjedniku La Lige, Javieru Tebasu, baš se i nije svidjela ova objava pa je objavio ovakav odgovor:

„S obzirom da oni koji ne bi trebali objašnjavaju što bi La Liga trebala napraviti oko rasizma, moram se oglasiti. Pokušali smo ti objasniti, ali se nisi pojavio ni na jednom od dogovorenih sastanaka, u terminima koje si ti birao. Prije nego što kritiziraš i vrijeđaš La Ligu, dobro se informiraj, Viniciuse. Ne dopusti da manipuliraju tobom i potrudi se da razumiješ ono u što se upuštaš.”

Naravno, nije dugo trebalo čekati ni na Viniciusov odgovor:

„Ponovo, umjesto da kritizira rasizam, predsjednik La Lige se pojavi na društvenim mrežama i mene napadne. Nisam tvoj prijatelj da pričamo o rasizmu. Želim reakciju i kazne. Hashtagovi mi ništa ne znače!”

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak