BIJELI DIM IZ MAKSIMIRA: Dinamo Zagreb ima novog trenera!

FOTO:

Aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb zaista će pamtiti ovaj 21. kolovoza s obzirom da su istog dana najurili trenera Bišćana, a svega nekoliko sati poslije postavili novog trenera.

Novi trener Dinama postao je 46-godišnji Sergej Jakirović! “Gospodin Sergej Jakirović novi je glavni trener Dinama. Dosadašnji strateg Rijeke od ovog će ponedjeljka preuzeti kormilo prve maksimirske momčadi, a na klupi svojega novog kluba debitirat će u četvrtak, 25. kolovoza, protiv Sparte iz Praga u prvoj utakmici play-offa Europa lige. S novim trenerom dolazi i novi stručni stožer koji je i do sada surađivao s gospodinom Jakirovićem u Rijeci.

Trenersku je karijeru počeo u Sesvetama, nastavio u Gorici s kojom je u sezoni 2018/’19. zauzeo peto mjesto u Prvoj HNL. Nakon kratke epizode u Mariboru načinio je podvig s mostarskim Zrinjskim kojeg je u sezoni 2021/’22. deoveo do naslova prvaka Bosne i Hercegovine s čak 27 bodova više u odnosu na drugoplasiranu Tuzla City. Od studenog prošle godine Jakirović je bio na klupi Rijeke.

Novom treneru želimo puno sreće i uspjeha na klupi prve momčadi plavih.”, stoji u službenoj objavi Dinama na web stranici.

Jakirović je u trenerskoj karijeri vodio juniore NK Dugo Selo i Sesveta, a upravo je u Sesvetama započeo svoju seniorsku trenersku karijeru. Nakon toga vodio je Goricu, Maribor, Zrinjski i Rijeku.

Komentari

komentara

« Povratak