BIZARAN RAZLOG: Otkriveno zašto je turski izbornik dobio otkaz!

FOTO:

Njemački strateg, Stefan Kuntz, dobio je otkaz na mjestu turskog izbornika. Turska je u rujanskom ciklusu neočekivano kiksala kod kuće protiv Armenije da bi potom četiri dana  poslije izgubila 2:4 u prijateljskom susretu protiv Japana.

Špekuliralo se kako je poznati strateg otkaz dobio zbog velikog kiksa protiv Armenije, ali sada su isplivali novi detalji. Turska novinska agencija Demiroren (DHA) objavila je da je Nijemac dobio otkaz zbog toga što je za slabije rezultate okrivio igrače i da je svu krivnju svalio na njih.

Kuntz je nakon poraza od Japana prošlog utorka odgovorio na pozive navijača da podnese ostavku rekavši da njegovi igrači moraju više raditi i da on ne bi trebao preuzeti svu krivnju.

Dodao je da njegovi igrači trebaju odgovoriti na kritike na terenu, a ne u intervjuima nakon utakmice, a DHA piše kako su Kuntzovi komentari pokvarili odnose s tamošnjim Savezom koji ga je obavijestio da se razilaze. Također, navodi se da će Kuntzov ugovor biti poništen te da će Savez ovaj potez objaviti sutra.

Kuntz je postavljen za selektora Turske u rujnu 2021. godine nakon što je vodio reprezentaciju Njemačke do 21 godine do naslova europskog prvaka 2017. i 2021.

Kuntz je imao priliku odvesti Tursku na Svjetsko prvenstvo u Katar, ali mora se priznati kako nije imao sreće u ždrijebu za dodatne kvalifikacije. Podsjećamo, Turska je završila na turniru C gdje su još bili Portugal, Italija i Sjeverna Makedonija. Turska je u polufinalu poražena od Portugala 1:3. Naši učestali protivnici tako nisu vidjeli Mundijal još od 2002. godine kada su senzacionalno osvojili treće mjesto u Japanu i Južnoj Koreji.

S druge pak strane tu i tamo se pojave na Euru, a 2008. godine su preko nas došli i do polufinala…

Komentari

komentara

« Povratak