BREAKING NEWS: Predsjednik HNS-a otkrio što će biti s utakmicom u Osijeku protiv Turske!

FOTO:

Predsjednik HNS-a (Hrvatski nogometni savez), Marijan Kustić, gostovao je u Dnevniku Nove TV. Prokomentirao je aktualnosti vezane uz našu reprezentaciju te o mogućim kaznama koje nam sigurno sprema UEFA.

Podsjećamo, nakon što su jučer saznali da je Disciplinska komisija UEFA-e pokrenula postupak protiv HNS-a zbog ustaške zastave koja se pojavila u publici na utakmici Hrvatske i Latvije, danas je UEFA pokrenula još jedan disciplinski postupak! Sada je pak u pitanju tučnjava navijača na utakmici u Erevanu.

Povodom svih događanja, u Dnevniku Nove TV gostovao je predsjednik HNS-a, Marijan Kustić, koji se prvo osvrnuo na situaciju iz Armenije.

“Dobili smo disciplinsku prijavu, odnosno otvoreni postupak za utakmicu u Armeniji. Unutra stoji da imaju saznanja da se radi o hrvatskim navijačima , ali mi ćemo se svakako očitovati o tom dijelu. Niti smo distribuirali ili prodavali karte niti smo organizatori, nismo imali veze s tim dijelom. Tako da nemamo nikakva imena niti bilo kakve informacije da su u pitanju hrvatski državljani”, rekao je Kustić.

Onda je uslijedilo ono najvažnije pitanje, hoće li Hrvatska iduću utakmicu igrati bez gledatelja? Mislim se na susret koji idućem mjeseca trebaju odigrati protiv Turske, na osječkoj Opus Areni.

“Prošli put smo dobili uvjetnu kaznu, odnosno poruku da će nam zatvoriti stadion na bilo kakav idući incident. Mi radimo sve sa svoje strane da se to ne dogodi. Šanse su deset posto da će nam stadion ostati otvoren. Ono što mi moramo naglasiti je da će se Savez uvijek boriti protiv diskriminacije i rasizma. Ovo na Rujevici nije slučajno ispalo”, objasnio je, nastavivši:

“Ovo se nije dogodilo slučajno. Ova tri pojednica su naštetili hrvatskoj reprezentaciji, ali i Republici Hrvatskoj. Definitivno mislim da je riječ o podmetanju. Nadam se da ćemo saznati tko stoji iza toga. Puno toga se izdogađalo. U par navrata se dizala zastava po 3-4 puta i upravo taj jedan pojedinac je slikao tu zastavu, baš taj detalj, taj ustaški simbol koji se nalazi u katalogu FARE-a. Baš da to zna vidjeti sa 60 ili 70 metara i da to slika. To nije slučajno. Pustimo da tijela odrade svoj posao, ali mi sigurno nećemo stati na ovome. Hvala policiji i redarima koji su dobro odradili svoj posao.”

Kad bi se mogla očekivati odluka suda u Rijeci, ali kad i ona od strane UEFA-e, koju najviše čekamo?

“Vjerujem da će odluka biti brza jer svi dokazi su tu, a mi kao savez ćemo sigurno pokrenuti i privatne tužbe za naknadu štete”, potvrdio je.

Što se tiče Osijeka, Kustić nije htio komentirati ljutnju Osječana oko suđenja, odnosno smatra kako ne treba u isti koš stavljati reprezentaciju i ligu. Dodao je kako se reprezentacija u Slavoniji uvijek osjećala dobrodošla te da se nada kako će Slavonci i ovog puta imati priliku prisustovati utakmici.

No, kao što je izjavio nešto ranije, šanse za to su zapravo uistinu male.

Cijeli video možete pogledati OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak