ČUDNA IDEJA: Iker Casillas objavio ideju za spas nogometne sezone i Lige prvaka

FOTO:

Koronavirus je zaustavio svijet sporta. U Europi nitko ne igra osim Bjelorusa. Najviše je pogođen nogomet koji gubi milijune eura, klubovi smanjuju plaće igračima, a neki ne mogu bez prihoda pa se moraju ugasiti.

Čelnici FIFA-e i UEFA-e traže rješenja kako bi mogli nastaviti natjecanje kada zdravstvene vlasti dopuste javno okupljanje. Ideja je jako puno, a legendarni golman Iker Casillas dao je svoj prijedlog za nastavak sezone.

“Kako rješavate datume odigravanja? Otkazuje li se sezona? Hoće li se sezona završiti u ovoj godini? Ako sve bude dobro, predlažem da se počne igrati za tri do četiri mjeseca, neka se sezona normalno nastavi, kupovi i Liga prvaka, a finale Lige prvaka i Europa lige može se igrati u prosincu. Sljedeće Svjetsko prvenstvo je u studenome 2022. godine. Prilagodite se”, poručuje Casillas čelnicima nogometa.

Njemački virolog tvrdi da bi se njemačko nogometno prvenstvo moglo nastaviti u svibnju bez nazočnosti gledatelja na tribinama i pod posebnim uvjetima stvorenima za nogometaše, prenosi agencija DPA.

Bundesliga je prekinula s natjecanjem sredinom ožujka i neće biti nastavka najmanje do 30. travnja. Do kraja prvenstva ostalo je devet kola. Neki od klubova već su počeli s prilagođenim treninzima, a od ponedjeljka će na taj način početi trenirati i nogometaši vodećeg Bayerna, koji nakon 25 odigranih kola ima četiri boda prednosti ispred drugoplasirane Borussije Dortmund.

Komentari

komentara

« Povratak