KREĆE SE U IZGRADNJU HNS-OVOG KAMPA: Evo kako će se zvati!

FOTO: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Vlada Republike Hrvatske donijela je sredinom svibnja odluku o darovanju državnog zemljišta u Velikoj Gorici, na kojem će biti izgrađen kamp Hrvatskog nogometnog saveza. Sad je između vlade i HNS-a potpisan sporazum o darovanju zemljišta, a potpisali su ga premijer Andrej Plenković i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

“Nogometni kamp težnja je Saveza već 20 godina. Bit će dobra ostavština nakon ove generacije. Siguran sam da ćemo i dalje sve uveseljavati, tu će trenirati svi reprezentativni uzrasti, a tu će se preseliti i dio Saveza. Idemo izgraditi kamp, idemo u još bolju sportsku budućnost. Nadam se da ćemo imati još bolje sportske rezultate i da ćemo se veseliti. Idemo u nove pobjede”, rekao je Kustić uz zahvalu svima uključenima u ovaj projekt.

“U dva i pol mjeseca riješili smo svu dokumentaciju oko lokacije za budući kamp. Nogomet je ovo zaslužio, 1450 klubova sa 126.000 nogometašica i nogometaša govore o tome koliko je ovo važno za Hrvatsku. Mi ovime nećemo stati, privodimo kraju aktivnosti kako bismo osigurali pretpostavke za izgradnju hrvatskog nacionalnog stadiona u Maksimiru. U tijeku su razgovori sa Zagrebačkom nadbiskupijom kako bismo riješili imovinsko-pravne odnose, oni idu u dobrom pravcu i to će biti podloga za izgradnju nacionalnog stadiona”, dodao je ministar graditeljstva Branko Bačić.

“Vlada je darovala zemljište, a kamp će biti i za druge sportove i sportaše. Ulaganja u obnovu infrastrukture idu dalje s obnovom Maksimira i Poljuda. Ovaj kamp bit će baza. Radimo ga u suradnji s FIFA-om i UEFA-om, hvala Zvoni Bobanu i Aleksandru Čeferinu na tome. Sva ta sredstva pomoći će budućim generacijama da rade u boljim uvjetima na koje su mnogi od naših nogometaša navikli u Europi”, rekao je premijer Plenković .

Radi se o zemljištu veličine 92.000 kvadratnih metara, koje se nalazi na raskrižju Avenije Ivana Pavla II. i velikogoričke obilaznice. HNS je ranije pisao da je na njemu predviđena gradnja sportskog rekreacijskog centra za potrebe razvoja i edukacije sportaša, trenera i sveobuhvatne nužne logistike.

Cijeli projekt trebao bi biti realiziran u pet godina, no očekuje se da bi sama gradnja potrebne infrastrukture trajala između godinu i pol i dvije. Kamp bi trebao imati četiri nogometna terena, a jedan od njih bit će okružen atletskom stazom. Trebala bi se graditi i dvorana koju bi koristili rukometaši, odbojkaši i košarkaši, a i sportska ambulanta.

Neslužbena je informacija da će kamp nositi ime po pokojnom izborniku hrvatske reprezentacije Miroslavu Ćiri Blaževiću.

HOĆE LI POŽALITI? EVO S KIM JE DINAMO DANAS RASKINUO UGOVOR!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak