Kustić poslao pismo grčkom Savezu. Pročitajte što im je napisao…

FOTO:

Dinamo i grčki prvak AEK Atena sastaju se u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka u Zagrebu u utorak u 20 sati.

Trebao je to biti uzvrat, no prva utakmica u Ateni odgođena je zbog ubojstva grčkog navijača Michalisa Katsourisa. HNS-ov predsjednik Marijan Kustić poslao je pismo kolegama iz Grčkog nogometnog saveza. Kustić je zamolio Grke da pokušaju utjecati na neprimjereno ponašanje AEK-a prema Dinamu. Pismo prenosimo u cijelosti.

“Poštovani g. Baltakos,

dragi predsjedniče,

nastavno na dopis od 8. kolovoza, dopustite mi da još jednom izrazim naše žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Ateni prošloga tjedna te vas molim da prenesete naše izraze najdublje sućuti obitelji preminulog Michalisa Katsourisa.

Razumijemo da su emocije snažne nakon takvog incidenta sa smrtnom posljedicom, no pozivamo na smirenu i racionalnu reakciju i komunikaciju između svih dionika.

Stoga, molimo vas da preporučite rukovodstvu AEK-a da otvori komunikaciju prema Dinamu i državnim tijelima. Izbjegavanje bilo kojeg oblika komunikacije ne pomaže u ovakvoj teškoj situaciji. Naprotiv, izbjegavanje konverzacije i nedostatak izmjene informacija mogao bi imati snažne negativne posljedice, što je posebno problematično jer su ispred AEK-a i Dinama dvije vrlo važne utakmice.

Naravno, svi koji su sudjelovali u incidentu trebaju biti adekvatno procesuirani ispred suda, posebno pojedinac koji je odgovoran za smrt g. Katsourisa. Međutim, vjerujem da je naša uloga pokušati smanjiti tenzije između dva kluba i između dvije države, jer ne bismo svi trebali biti žrtve ponašanja huligana.

Razumijemo da ljudi u AEK-u žaluju zbog gubitka svog navijača, no još jednom, snažno preporučujemo otvorenu komunikaciju između klubova i državnih tijela, kako bismo spriječili buduće incidente, što nam svima treba biti najviši prioritet.

Hvala vam na razumijevanju po ovom pitanju.

Srdačan pozdrav,

Marijan Kustić

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza”

Komentari

komentara

« Povratak