LANSIRANA NOVA SENZACIJA: Luka Modrić će završiti karijeru u Dinamu!?

FOTO:

Iza zagrebačkog Dinama vjerojatno je najluđi prijelazni rok u posljednjih 20-ak godina. Tu su i nestvarne borbe za prevlast u klubu pa je nekako možda i jasno zašto klub ove sezone igra po prvi put u povijesti u UEFA-inoj Konferencijskoj ligi, a ne u Ligi prvaka ili Europa ligi što je cilj svake sezone.

Mnogima smeta neviđena nonšalancija po pitanju ulaznih transfera. Podsjećamo, Dinamo je na samom početku doveo francuskog stopera Bernauera iz drugoligaša, a nakon toga u Maksimiru su bili mirni dobrih mjesec dana što se tiče tržišta. Tek onda su se primili posla, ali i dalje je to sve nekako bilo tanko dok su se slušale ponude za ključne igrače. Na kraju je dodan gas pa se vratio legendarni kapetan Arijan Ademi, Petković je potpisao novi ugovor. Iz Bayerna je stigao Vidović, iz Lokomotive dvojac Kačavenda i Stojković i tako dalje.

Veliki intervju za Index.hr odradila je predsjednica Dinamove uprave Vlatka Peras koja je prokomentirala posljednje događaje u klubu: “Nisam tip koji voli sazivati presice. Što se sportske politike tiče, to smo prepustili treneru, da on o tome priča na presicama. Što se tiče nekih internih vijesti, trudili smo se da sve službene informacije budu preko našeg weba, ali puno toga je izlazilo u medijima i na portalima i u tome očito nismo uspjeli.

Nešto je bilo točno, ali nažalost većinom su to bile netočne informacije. Da, prihvaćam kritiku po pitanju komunikacije na van i nadam se da će ovakvi intervjui pomoći da napredujemo u tom smjeru. Naš najveći problem kao kluba u segmentu komuniciranja je što informacije cure van. To nema veze s vama medijima, nego s nama, to mi moramo interno riješiti. Svatko se sa svakim čuje, svatko priča, svatko ima svojeg novinara i tako nanosi štetu klubu. Ja sigurno neću biti policajac i istraživati tko se s kime čuje. Sjetimo se priče s promjenom tehničkog sponzora. Ta informacija je izašla u medije iz savjetodavnog tijela. Neki ugovori su se već potpisali, neki novac od Castorea je već sjeo i onda takva informacija izađe u javnost.”, rekla je u uvodu, a potom pojasnila svoje viđenje prijelaznog roka:

“Maxime Bernauer je došao na prijedlog Igora Bišćana, Šimić ga je uvažio, predložio i doveli smo ga. Takuro Kaneko je došao na isti taj način, kao i Mihaljičenko. Bakrar? Pregovarali smo s Istrom, koja je za njega tražila dva milijuna eura. Onda smo mi predložili posudbu na godinu dana s opcijom otkupa što je za Dinamo uvijek najbolja varijanta, da vidimo kako će se igrač snaći.

Nakon toga je sportski sektor pregovarao, a iz Istre smo dobili naputak da su oni zapravo pregovarali i o posudbi i o posudbi nekih naših igrača njima. I na kraju je u jednom mediju, prije nego što smo dobili mail od Istre da oni od tog igrača odustaju, objavljeno da se Istra povlači iz tog posla. Dvije minute nakon toga nama se javila Istra i rekla da odustaje.

Dinamu je u tom trenutku dva milijuna eura za Bakrarovu odštetu, da smo ga željeli otkupiti, jednostavno bilo previše. Prijelazni rok još nije počeo, a cilj uprave bio je da se sve zadrži do 15. kolovoza, što se na kraju i dogodilo, pa čak i duže.

Jesmo li se trebali puno prije pripremiti na odlaske glavnih igrača? Jesmo, i tu smo pogriješili. Da smo prošli AEK, Luka Ivanušec ne bi otišao iz Dinama. On je imao ugovor još tri godine, a novi ugovor bio je na stolu. No izostanak europskog rezultata diktirao je neke prodaje.

Jedino što je na početku prijelaznog roka bilo sigurno je da će otići Josip Šutalo. Ajaxov sportski direktor došao je u Zagreb i to nitko nije imao pojma. Najednom me nazvao za dva dana i došao po Šutala. Što se provizija za Šutala tiče, provizije su dogovorene unaprijed. Kao što su bile dogovorene za Majera, Jakića ili Gvardiola.”.

Na kraju razgovora otkrila je kako će na zimu Dinamo krenuti po Modrića: “U zadnjoj je godini ugovora, ja ću ga nazvati ove zime, naravno. Pa kako Dinamo ne bi želio vratiti Luku Modrića? Ne mogu reći da sam s njim u stalnom kontaktu, ali poznajem članove njegove obitelji. Imalo bi smisla da se vrati u Dinamo na kraju karijere, zašto ne? Dinamo će sigurno napraviti sve što je u njegovoj moći da to ostvari. E sad, hoće li to biti dovoljno, to ćemo vidjeti.”

Komentari

komentara

« Povratak