NESTVARNA ODLUKA: Sinoć odveo reprezentaciju na Euro pa dao otkaz zbog bizarnog razloga!

FOTO:

Sinoć je bio predzadnji dan regularnog dijela kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2024. Euro su ostvarile tri reprezentacije, a to su Italija, Slovenija i Češka Republika.

A kod Češke Republike se nakon utakmice protiv Moldavije, koju su dobili 3:0, dogodila velika promjena. Naime, izbornik Jaroslav Silhavy je odlučio dati otkaz zbog pritiska:

“Pritisak je bio ogroman, ponekad ga nisam razumio. Iako smo sretni, prije utakmice smo moj stožer i ja odlučili da nećemo nastaviti raditi u reprezentaciji. O tome sam obavijestio predsjednika saveza Petra Fousku. Pritisak je bio ogroman, to je utjecalo na našu odluku”, rekao je Silhavy u razgovoru za CT Sport.

Zanimljivo, ovaj 62-godišnji stručnjak iz Plzena vodio je Češku od 2018. godine, a često je kritiziran zbog načina igre. Vodio je reprezentaciju u 58 utakmica te postao drugi po broju utakmica (Karol Bruckner je vodio Češku 77 puta). Imao je učinak od 28 pobjeda, deset remija i 20 poraza. S Češkom je prije dva ljeta igrao u četvrtfinalu Europskog prvenstva.

Češka je ove kvalifikacije okončala osvajanjem drugog mjesta u skupini E. Ispred je samo Albanija koja također ima 15 bodova, ali prvi su zbog boljeg međusobnog omjera. Česima će ovo biti sedmi nastup na Euru.

Komentari

komentara

« Povratak