ODLIČAN IZNOS: Evo koliko je zaradio klub u kojem je Luka Ivanušec prvi put bio registriran!

FOTO:

Hrvatski reprezentativac, Luka Ivanušec, ovog ljeta kompletirao je veliki transfer u nizozemski Feyenoord. Ugledni portal ‘Transfermarkt’ kaže kako je cijeli posao vrijedan 8,5 milijuna eura, a dio tog iznosa ide hrvatskom niželigašu NK Novi Marof.

Sukladno pravilu prema kojem postotak inozemnog transfera donosi profit i klubu u kojem je igrač prvi put bio registriran, jasno je da će profitirati i Novi Marof.

Predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić otkrio je o kolikom je iznosu riječ i što taj novac predstavlja za male klubove. U razgovoru za evarazdin.hr dodao je i što će biti napravljeno s postotkom koji ide Županijskom nogometnom savezu.

“Ako je transfer Luke bio oko osam milijuna eura, Nogometni klub Novi Marof će dobiti 80 tisuća eura od tog transfera. To nikad prije tako nije bilo i jedan posto također ide Županijskom nogometnom savezu. Sredstva ćemo onda uložiti u daljnji razvoj infrastrukture i neke druge projekte. Novom Marofu će tako doći dvogodišnji budžet, nije to malo. To je samo dokaz da se od vrhunskih igrača ipak nešto vrati”, rekao je.

“Bez baze nema ničega. Razgovarajući na sjednici izvršnog odbora u kojem sjede i predsjednici klubova i koji imaju svoje skaute po Slavoniji, čujemo da klubovi već uzimaju djecu. Da bi dijete sa 16 ili 18 godina došlo u nogometni klub Dinamo, Hajduk, Rijeku ili Osijek, ono je negdje počelo, netko mu je kupio prve kopačke i na kraju taj klub nema nikakav povrat. To je i poticaj klubu jer su gotovo svi igrači došli iz nekog malog sela i malog kluba”, dodao je.

Što se tiče seniorske karijere, Ivanušec je igrao za Lokomotivu, Dinamo te sada za Feyenoord. Za seniorsku reprezentaciju hrvatske upisao je 16 nastupa postigavši dva pogotka.

Komentari

komentara

« Povratak