POTRES U NAŠOJ SKUPINI: Najveći konkurenti Hrvatske u kvalifikacijama potjerali izbornika!

FOTO:

Iza nas završeni rujanski ciklus kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine igrati u Njemačkoj. Hrvatska je to odradila bez problema s obzirom da smo slavili protiv Latvije 5:0 te potom i u gostima kod Armenije 0:1.

No, zato jedna reprezentacija neće po dobrome pamtiti ovogodišnji rujan. U pitanju je Turska za koju se sa sigurnošću može kazati kako su najveći konkurenti Vatrenih u kvalifikacijama. Oni su osmog rujna kod kuće remizirali protiv Armenije 1:1 da bi onda četiri dana poslije doživjeli poraz 2:4 od Japana u prijateljskom susretu.

Turski nogometni savez zbog toga je odlučio uručiti otkaz 60-godišnjem Stefanu Kuntzu. Zanimljivo, Tursku je preuzeo 19. rujna 2021. godine, a do danas je odradio 20 utakmica. Upisao je 12 pobjeda, pet poraza i tri remija.

Kuntz je imao priliku odvesti Tursku na Svjetsko prvenstvo u Katar, ali mora se priznati kako nije imao sreće u ždrijebu za dodatne kvalifikacije. Podsjećamo, Turska je završila na turniru C gdje su još bili Portugal, Italija i Sjeverna Makedonija. Turska je u polufinalu poražena od Portugala 1:3. Naši učestali protivnici tako nisu vidjeli Mundijal još od 2002. godine kada su senzacionalno osvojili treće mjesto u Japanu i Južnoj Koreji.

S druge pak strane tu i tamo se pojave na Euru, a 2008. godine su preko nas došli i do polufinala…

Komentari

komentara

« Povratak