SLUŽBENO: Lokomotiva dovela igrača Dinama!

FOTO:

Moreno Živković (19) jedan je od najtalentiranijih Dinamovih juniora kojeg je Igor Bišćan, po dolasku na klupu hrvatskog prvaka, priključio prvoj momčadi.

U prošloj sezoni priliku mu je dao u dvije utakmice, protiv Slaven Belupa dobio je 17 minuta, a Šibenika devet. Živković je bio standardni član Dinamove juniorske momčadi koja je u infarktnoj završnici prvenstva osvojila naslov ispred vršnjaka iz Hajduka koji su mjesec dana ranije u finalu juniorske Lige prvaka izgubili od AZ Alkmaara s 0-5.

Živković će prvo pravo seniorsko iskustvo skupljati u NK Lokomotivi koja ga je dovela na posudbu do kraja sezone 2023/24, a zagrebački klub tu bi informaciju danas trebao objaviti na svojim službenim stranicama, prenosi Germanijak.hr.

Moreno Živković je sin Borisa Živkovića, bivšeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor s hrvatskim prvakom, a debi u seniorskom nogometu zabilježio je još sa 16 godina nastupivši za danas ugašeni Dinamo II tadašnjoj 2.HNL, današnjoj 1.NL.

Živković je prošao sve uzraste modroga kluba i gotovo je uvijek bio kapetan momčadi.

“Ako treneri kažu da imam odlike vođe i ako su to u meni vidjeli, jako mi je drago i nadam se da je tako. Bio sam kapetan u gotovo svim uzrastima, i u zagićima, limačima, pionirima, kadetima… Jedino sam “preskočio” juniore. Teško mi je govoriti o svojim karakteristikama, više volim da o tome sude drugi. Vjerujem u sebe, dobre su mi strane čitanje igre, postavljanje… I u svakom trenutku pružam podršku suigračima. Od najranijih dana igram u obrani, počeo sam kao stoper i ne bih mijenjao tu poziciju. Doduše, mislim da bih se dobro snašao i kao zadnji vezni”, rekao je po potpisu profesionalnog ugovora za službenu stranicu Dinama.

Komentari

komentara

« Povratak