TO VIŠE NIJE NOGOMET KAKAV POZNAJEMO: Evo kome će UEFA poslati pozivnicu za Ligu prvaka!

FOTO:

Nedavno se zakotrljala slična priča, a sada se uvelike spominje kako će se to zaista i dogoditi. Naime, UEFA namjerava uputiti pozivnicu jednom klubu koji nije u njezinoj organizaciji.

U pitanju je saudijski Al Nassr gdje igraju Cristiano Ronaldo, Sadio Mane i naš Marcelo Brozović. Neki mediji čak izvještavaju kako je pozivnica gotova stvar te kako ćemo Al Nassr gledati u Ligi prvaka sljedeće sezone!

Izvori bliski klubu iz Rijada navode kako Europska nogometna federacija (UEFA) ima ozbiljan interes za dovođenje Al Nassra kao trenutno veoma popularan klub na svjetskoj sceni.

Podsjećamo, saudijski klub napravio je istinsku eksploziju dovođenjem Cristiana Ronalda početkom ove godine. Ubrzo su za njim došle druge velike zvijezde, kako u Al Nassr, tako i u druge klubove iz Arabije.

Već mjesecima unazad se spominjala mogućnost da Al Nassr zaigra u Ligi prvaka. Dosad je ovakve navode prvi čovjek UEFA opovrgavao:

“Mediji govore o tome, a da nisu razgovarali s nama. Samo europski klubovi mogu učestvovati u UEFA takmičenjima”, rekao je Čeferin prije nekoliko mjeseci.

Ipak, Saudijska Arabija je dovoljno moćna da promijeni mišljenje Čeferinu i svim drugim. Novca imaju na pretek, imaju vrhunsku momčad koju predvodi jedan od najboljih svih vremena Cristiano Ronaldo i neće biti nikakvo čudo ako se ovaj klub pojavi u ligaškom dijelu takmičenja Lige prvaka.

Komentari

komentara

« Povratak