BIVŠI TRENER DINAMA ŽESTOKO SPUSTIO DVOJCI DINAMOVACA: “Igraju nedopustivo loše, jedan izgleda kao dijete…”

FOTO:

Hajduk je u desetom kolu HNL-a svladao Dinamo 1:0, a reakcije nakon derbija se ne stišavaju. Navijači Bijelih s razlogom likuju te se sve više spominje famozna titula, dok s druge pak strane lete kritike na račun Dinama.

Cijelu utakmicu za Index.hr prokomentirao je naš poznati trener Ilija Lončarević: “Teško je pronaći prave razloge zbog kojih je Dinamo odigrao ovako loše i slabo ovaj derbi, ali možda neke razloge ipak trebamo pronaći u činjenici da su Modri na početku sezone ostali bez najboljih igrača a da nikakve zamjene nisu doveli. Hajduk se unatoč kritikama tijekom prijelaznog roka ipak pojačao, doveo je neke igrače koje možemo nazvati pojačanjima.”.

“Dinamo je s druge strane, ne volim to ovako nazivati, ali je tako, doveo drugoligaške igrače. Naravno da onda Dinamo izgleda ovako kad takvi igrači moraju biti alternacija. Ova momčad Dinama jednostavno ne može nadoknaditi to što u momčadi više nema Livakovića, Ivanušeca i Josipa Šutala i što su pred derbi ostali bez Ristovskog i Špikića.

Kad tome pridodamo da je i Petković na poluvremenu morao vani, onda ovaj rezultat i ovakva igra Modrih ne iznenađuju. Dinamo prvi put u puno godina u domaćoj konkurenciji nema širinu i taj hendikep bi mogao biti koban za njegove ambicije.”

“Da ne pričam o tome da od početka sezone, još od lipnja, Dinamo nije standardizirao užu sredinu obrane. Nije mi jasno zbog čega jer je odavno bili jasno da će Josip Šutalo otići ovo ljeto. To se vidjelo i protiv Hajduka. Oba stopera, Perić i Boško Šutalo su bili nesigurni, neuigrani i činilo se da svatko od njih igra neku svoju igru.

Jedan nije ni blizu ozbiljnog nogometa, a drugi je daleko od svoje razine. Perić je sve do dolaska Jakirovića bio u trećem ili čak četvrtom planu, pojma ne znam zbog čega, a Šutalo godinu dana nije igrao ozbiljan nogomet. Na prvu to bi im mogao biti alibi, ali ne slažem se s tim.

Perić nije mlad, ima 29 godina, a Šutalo ima iskustvo Serie A i ne može na terenu izgledati kao dijete i ponašati se kao dijete. Vidović je odigrao odlično, pokazao je da je klasa za Dinamo. Udvajali su ga, duplirali, a on nije gubio lopte. Međutim, bez prave pomoći suigrača ni on nije mogao napraviti neku razliku.”

Komentari

komentara

« Povratak