CIJELA EUROPA IM SE SMIJE: Grčki nogometni savez napravio nevjerojatni gaf!

FOTO:

Grčka se s Nizozemskom bori za drugo mjesto kvalifikacijske skupine B za Europsko prvenstvo 2024.

Prošlog vikenda Grci su izgubili 3:0 kod Nizozemaca, a u toj utakmici četvorica njihovih reprezentativaca dobila su žute kartone. Siopis, Tsimikas, Kourbelis i Mantalos zaradili su javne opomene u Eindhovenu.

Grčki novinari su nakon te utakmice dobili obavijest od tamošnjeg saveza kako su četvorica spomenutih nogometaša suspendirana za susret protiv Gibraltara, u kojem je Grčka u Ateni pobijedila 5:0. Za spomenutu četvoricu to je bio drugi akumulirani žuti karton u kvalifikacijama za Euro, a poznato je da se suspenzija dobiva tek kada se skupe tri akumulirana žuta kartona.

U grčkom savezu su previdjeli to disciplinsko pravilo, što znači da je izbornik Gustavo Poyet bez ikakvog razloga izostavio četiri reprezentativca protiv Gibraltara.

Grčki mediji ukazuju na članak 54., stavak 2. UEFA-inog pravilnika pod naslovom Disciplinski zakoni i procedure koji nalaže da je suspenzija aktivna tek nakon trećeg, petog i svakog daljnjeg neparnog žutog kartona u kvalifikacijama za Euro 2024., što znači da su se Grci preračunali.

Poyet je sada u problemima. Četvorici igrača prijeti suspenzija zbog trećeg žutog kartona, a reprezentativne obveze u listopadu su zahtjevne i ključne. Grčkoj slijedi gostovanje u Dublinu kod Iraca, a potom i odlučujući domaći dvoboj s Nizozemskom, koji bi Siopis, Tsimikas, Kourbelis i Mantalos mogli i propustiti dobiju li novi žuti karton.

FANTASTIČNA ZARADA: LUKA VUŠKOVIĆ JE NAJSKUPLJI TRANSFER U POVIJESTI HAJDUKA!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak