ŠOKANTNA VIJEST, LEGENDA IMA JOŠ ŠEST MJESECI ŽIVOTA: “Vrijeme mi istječe, ali borit ću se…”

FOTO:

Nekadašnji vratar i igračka legenda Glasgow Rangersa, Manchester Uniteda te škotske reprezentacije, Andy Goram otkrio je da su mu liječnici nakon teške dijagnoze dali još samo šest mjeseci života. Tu potresnu vijest objavili su engleski mediji, ali uz izjavu vratara: “Borit ću se kao nikad prije…”

Još proteklog mjeseca klub s Ibroxa, gdje je Goram proveo razdoblje od 1991. do 1998. godine u kojem je osvojio pet naslova škotskog prvaka, objavio je da je njihov bivši igrač hitno morao biti prebačen u bolnicu. Sada mu je otkriven rak u terminalnoj fazi. Ovaj je 58-godišnjak nakon toga u intervjuu za Daily Record otkrio da su liječnici prognozirali kako ga čeka još svega pola godine života…

– Rekli su mi da bi mi kemoterapija možda dala još dodatna tri mjeseca, ali i dodali kako mi vjerojatno niti to neće pomoći. Ovako je to išlo. Osjetio sam probleme prije nekih sedam tjedana, nisam mogao jesti ni piti, nisam imao apetita. Ignorirao sam to, pripisivao to kakvom privremenom stanju i otišao na pregled kod svog obiteljskog liječnika – rekao je Goram u potresnoj ispovijesti.

– Mislio sam da imam nekih probavnih problema. No, nakon nekoliko tjedana stanje se pogoršavalo. Uopće nisam mogao jesti. Želudac mi je bio začepljen… Izgubio sam na težini, a onda su mi rekli da imam rak.

Dijagnosticiran mu je rak jednjaka razine 4, koji se proširio i metastazirao na jetru, desno plućno krilo, tri kralježnjaka i rebra. Njegov sin Danny bio je uz Andyja Gorama kada ga je liječnik informirao da je stanje raka terminalno. Odbio je kemoterapiju, budući da je ona zahvatila i njegovu suprugu Miriam protekle godine, tijekom njene borbe s rakom.

– Kirurg nam je objasnio da je taj rak neoperabilan. Ta riječ me slomila, jer sam znao da se želim boriti kao nikada prije. Specijalisti su naveli da bi uz kemoterapiju mogao dosegnuti još devet mjeseci, a bez kemoterapije šest. Moj odgovor bio je jasan. Nisam htio proživjeti još tri mjeseca nikakve kvalitete života s kemoterapijama, nakon svega što su učinile mojoj supruzi. Ne boli me jako, liječnici su mi savjetovali da nastavim živjeti kao i do sada. Još uvijek mogu vidjeti prijatelje, bit ću tu dokle god budem mogao. Vrijeme mi istječe – rekao je Goram.

BOMBA NA POLJUDU: ZVIJEZDA HAJDUKA IDE U ATALANTU ZA SEDAM MILIJUNA EURA

Sportske novosti

Komentari

komentara

« Povratak