PRAVA KATASTROFA: Jedan od najskupljih nogometaša doživio rupturu prednjeg križnog ligamenta…

FOTO:

Velikih 80 milijuna eura platio je Chelsea prošle sezone danas 22-godišnjeg francuskog stopera Wesleyja Fofanu, što ga je učinilo najplaćenijim igračem bez nastupa za reprezentaciju u povijesti nogometa.

Nažalost, taj mladi nogometaš nije se uspio iskazati i opravdati svoju cijenu. Imao je problema s ozljedama, a kad bi zaigrao, uglavnom bi se utopio u prošlosezonsko sivilo londonskih plavih.

Kad se nadao da bi pred njim mogla biti sezona u kojoj će pokazati koliko vrijedi, doživio je tešku ozljedu, prenosi Gol.hr. Fofana je doživio rupturu prednjeg križnog ligamenta (ACL) te će izbivati minimalno šest mjeseci, ako ne i više, sve ovisi o tome koliko se brzo bude oporavljao.

Težak je to udarac za svakog nogometaša i jedna od najtežih sportskih ozljeda. Čak i nakon oporavka mnogi se nakon rupture ACL-a nisu uspjeli vratiti na raniju razinu te je kod oporavka bitan i psihološki aspekt.

Chelsea od stopera na raspolaganju ima Benoita Badiashilea, Trevora Chalobaha, mladog Levija Colvilla i veterana Thiaga Silvu, a Fofanina ozljeda mogla bi dovesti do ozbiljnijeg pokušaja dovođenja Harryja Maguirea iz Manchester Uniteda.

Komentari

komentara

« Povratak